Na týchto dobrotách si pochutnajú hostia Česko-Slovenského plesu!

23. januára 2020
100
 

Plesová sezóna je už v plnom prúde a jej neodmysliteľnou súčasťou je už siedmy rok prestížny Česko-Slovenský ples. Tak ako každý rok, aj tentokrát sa v pražskom Obecnom dome stretnú stovky hostí z oboch krajín. Siedmy ročník je už za rohom a okrem hudobného programu organizátori lákajú na skvelú kuchyňu, ktorá ponúka to najlepšie z Česka a Slovenska.

Česko-Slovenský ples sa teší každý rok čoraz väčšiemu úspechu a všetko nasvedčuje tomu, že stúpajúci záujem bude aj naďalej pokračovať. Veľkým lákadlom je aj tento rok bohatý hudobný program. V historickej budove pražského Obecného domu sa tento rok za mikrofón postaví Richard Müller, Eva Pilarová, Leona Machálková, Emma Drobná i Martin Chodúr.

Záštitu nad podujatím rovnako ako po minulé roky opätovne prevzal prezident Českej republiky J.E. pán Miloš Zeman a prvýkrát v histórii plesu i nová prezidentka Slovenskej republiky J.E. pani Zuzana Čaputová. To, ako sa plesové menu vydarí budú môcť zhodnotiť hostia už 8. februára 2020.

České a slovenské špeciality

Plesoví hostia sa opäť môžu tešiť tiež na nezabudnuteľný kulinársky zážitok. Servírovanú galavečeru v plesových sieňach a sálach Obecného domu im opäť pripraví Francouzská restaurace Art Nouveau, pod vedením šéfkuchára Patrika Bečvářa, člena Národního týmu kuchařů a cukrářů. Práve v týchto dňoch organizátori zverejňujú exkluzívne plesové menu nadchádzajúceho ročníka.

Servírované jedlá ponúknu to najlepšie z česko-slovenských jedál no chýbať nebude ani inšpirácia medzinárodnou kuchyňou. V ostatných priestoroch Obecného domu sa bude jedlo servírovať formou bufetových stolov, ktoré ponúknu teplé a studené jedlá. Chýbať nebude hovädzia sviečková na smotane s brusnicami, halušky s bryndzou a pečenou slaninou, zemiakové knedle plnené údeným mäsom, teľací rezeň v cestíčku s bylinkami, grilovaná bravčová pluma marinovaná v pive či grilovaný zubáč s kôprovou omáčkou

Na svoje si prídu aj milovníci sladkého, ktorí sa dočkajú rezu z karamelovej čokolády s jablkami, tvarohovo-čučoriedkového koláču zdobeného zlatom, čerstvého ovocia v bielej čokoláde či variáciu domácich sorbetov a zmrzlín. Lákadlom určite bude špecialita v podobe slivovicovej zmrzliny, ktorá je miešaná pomocou suchého ladu a marinovaných sliviek.

Ak máte vo zvyku plesať do skorého rána a odchádzať medzi poslednými, môžete sa okolo 2. ráno tešiť aj tento rok na skoré raňajky v priestoroch Vinárne Obecného domu. Samozrejmosťou je bohatá ponuka nealkoholických aj alkoholických nápojov počas celého večera.

Zdroj: Česko-Slovenský ples

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *