Bude z parížskeho Notre Dame bazén či parkovisko?

22. mája 2019
4274
 

Informácie o náhlom požiari parížskeho Notre Dame, ktorý sa ocitol v pondelok 15.4 ste určite zachytili. Napriek rýchlemu zásahu hasičov sa nepodarilo katedrálu udržať v pôvodnom stave a jedna z veží sa úplne zrútila. Dnes už prebieha rekonštrukcia, ktorá by historickej pamiatke mala prinavrátiť pôvodnú podobu.

Požiar Notre Dame je pre milovníkov histórie na celom svete obrovská tragédia. V tomto prípade však môžeme hovoriť o šťastí v nešťastí. Následky požiaru totiž mohli byť oveľa horšie. Hlavná konštrukcia ostala zachovaná a na rekonštrukciu sa vyzbierala viac než miliarda eur.

S odstupom času internet začali zaplavovať vtipné koláže, ktoré ukazujú, ako by mohla rekonštrukcia Notre Dame dopadnúť. Vedeli by ste si predstaviť, že by na streche známej katedrály vznikol obrovský bazén, park plný zelene či parkovací dom pre stovky áut? Nápadité ilustrácie ukazujú, ako by takéto riešenia mohli vyzerať v praxi. Samozrejme nič z tohto sa realizovať nebude, v dnešnej technologicky vyspelej ére by však zrejme nešlo o nič nemožné.

Pourquoi reconstruire à l'identique ? Ne faut-il pas évoluer ? Pourquoi pas un toit terrasse végétalisé ? Ce serait un…

Uverejnil používateľ Marc Carbonare Štvrtok 18. apríla 2019

Foto: Pixabay.com

Zdieľaj článok:

Comments are closed.