Kto sa stane Slovenkou roka 2020?

12. júna 2020
3098
 
Vďaka ankete Slovenka roka už dvanásť rokov môžeme sledovať šarmantné, talentované a pracovité ženy, ktoré robia dobré meno Slovensku nie len doma, ale aj v zahraničí. Napriek tomu, že aktuálny ročník postihla podobne ako iné podujatia pandémia koronavírusu, tak organizátori pripravujú galavečer dvanásteho ročníka, ktorý si pozrieme v priamom prenose na RTVS už 30. augusta 2020. Tohtoročné nominantky sa stretli 10. júna na vernisáži obrazov fotografky Ivany Oreškovej v hoteli DoubleTree by Hilton v Bratislave. 

Skĺbiť rodinu, domácnosť a kariéru rieši je pre mnoho žien oveľa náročnejšie, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Anketa Slovenka roka vyzdvihuje práve tie ženy, ktoré sú vo svojich oboroch inšpiráciou a motiváciou pre tisícky ďalších dám.

„Pri čítaní príbehov laureátiek narážame na skutočnosť ako boli v zahraničí ohodnotené a u nás na Slovensku o tom nikto nevedel. Často krát sa jedná o obrovské úspechy. Hlavným poslaním nášho vydavateľstva je prezentácia týchto šikovných dám, aby ich príbehy motivovali nás ostatné a boli nám inšpiráciou.“ vysvetľuje riaditeľka vydavateľstva STAR production Mária Reháková.

Okrem tradičných nominácií v kategóriách ako Biznis a manažment, Umenie a kultúra, Médiá a komunikácia, Veda a výskum, Podpora mladých talentov, Vzdelávanie, Šport, Charita či Zdravotníctvo sa tento rok odovzdá aj špeciálna cena pre dámu z prvej línie, ktorá Slovensku pomohla v boji s koronavírusom.

Nomináciu tento rok získala napríklad detská psychologička Mgr. Mária Tóthová Šimčáková, ktorá už 27 rokov pracuje s deťmi, rodinami ale aj učiteľmi a zároveň je odbornou garantkou projektu Deti na nete, vďaka ktorému spoločnosť Orange vzdeláva aj tých najmenších v digitálnej gramotnosti.

V kategórii Média a komunikácia sa tento rok môže z nominácie tešiť tiež obľúbená televízna moderátora Kveta Horváthová. Tú verejnosť pozná z projektov ako Teleráno či Reflex, no mnoho ľudí vôbec netuší, že na Pedagogickej fakulte UK získala doktorát v odbore sociálna práca.

Foto: Ramon Leško

Zdieľaj článok:

Comments are closed.