Na 20. ročník Plesu v opere prídu aj budúci rodičia Dominika Cibulková a Marián Gáborík

9. januára 2020
4251
 

Už túto sobotu sa pod strechou historickej budovy SND bude konať jubilejný 20. ročník dobročinného Plesu v opere, na ktorom sa stretne 300 pozvaných párov. Každý rok sa medzi hosťami objavia aj debutanti, ktorí na dobročinnom Plese v opere zažívajú svoju premiéru. Tento rok svojou účasťou podporia charitatívny rozmer tohto podujatia aj bývalá tenistka Dominika Navara Cibulková, televízna redaktorka Andrea Šprochová či hokejová legenda Marián Gáborík. 

Pre mnohých hostí je účasť na Plese v opere tradíciou, každý rok však prichádzajú aj nové významné osobnosti, ktoré sa charitatívneho podujatia zúčastňujú po prvýkrát.  Medzi hosťami, ktorí na jubilejnom 20. ročníku dobročinného Plesu v opere zažijú svoju premiéru, budú aj úspešní slovenskí športovci, umelci, podnikatelia, či zástupcovia tretieho sektora. Medzi hostí dobročinného Plesu v opere sa tak zaradia futbalista Ján Ďurica, hokejové hviezdy Marián GáboríkMarián Hossa, bývalá slovenská profesionálna tenistka Dominika Navara Cibulková a krasokorčuliarka Oľga Beständigová. Svoju premiéru na pozícii hosťa zažije aj redaktorka TV Markíza Andrea Šprochová,či režisér, herec a scenárista Peter Bebjak.

Všetkých hostí jubilejného Plesu v opere opäť spája predovšetkým myšlienka dobročinnosti a spolupatričnosti, ktorá sa s týmto podujatím neodmysliteľne spája. Tak ako uplynulé dva roky, aj tento poukazuje na akútnosť situácie v oblasti inkluzívneho vzdelávania detí so zdravotným znevýhodnením. Vďaka výťažku, ktorý za uplynulé dva roky prekonal výšku pol milióna eur, mohol vzniknúť jedinečný program na podporu inkluzívneho vzdelávania „Kto chýba?“. Ten pomáha mnohým slovenským školám, učiteľom, ale aj rodičom pri začleňovaní detí so zdravotným znevýhodnením do bežného vyučovacieho procesu. Celý výťažok z jubilejného Plesu v opere poputuje na rozšírenie tohto programu aj na materské školy.

 „Mám vzťah k dobročinnosti, robil som veľa rôznych projektov, ktoré mali podobný účel. Myslím si, že keď človek má možnosť, tak treba pomáhať tým, čo to najviac potrebujú. Aj zdravotne znevýhodnené deti majú určite právo na vzdelanie a ja tento zámer rád podporím. Inkluzívne vzdelávanie má zmysel, lebo zdravé deti si tak uvedomia, že musia byť vďačné za to, že sú zdravé a majú pomáhať tým, ktorí sú znevýhodnení. Mali by si vytvoriť medzi nimi nejaký vzťah a vážiť si jeden druhého, či je niekto zdravotne znevýhodnený alebo je zdravý,“ vyjadruje sa Marián Gáborík, ktorý doteraz nemal príležitosť zúčastniť sa na akomkoľvek plese, pretože bol v tom čase v zámorí.

Zdroj: instagram.com/domicibulkova

„Som presvedčená, že každá dobročinnosť má zmysel. Je veľmi dôležitá, hlavne pre mňa, pretože si uvedomujem, že som mala v živote veľké šťastie byť tak úspešná a zarobiť si na pekný život, a preto sa snažím aj ja „dať naspäť“. Už 8 rokov sa intenzívne venujem mojej nadácii „Aby hviezdy nehasli“, kde sa snažíme pomáhať starším „vyslúžilým“ osobnostiam, ktoré nemali také šťastie ako ja na dôstojnú starobu. Tým, že ja sa venujem inej „kategórii“ dobročinnosti, nemám o inkluzívnom vzdelávaní veľký prehľad, ale moja premiéra na Plese v opere bude určite impulzom, aby som sa o tom viac informovala. Som presvedčená, že každá dobročinnosť má zmysel. Samozrejme, na Ples v opere sa veľmi teším, na veľa známych ľudí, zábavu a hlavne je úžasné, že všetci tí ľudia sa stretávajú toľké roky kvôli dobrej veci. Je to najväčšia spoločenská udalosť na Slovensku,“ prezradila budúca mamička Dominika Navara Cibulková.

Na tanečnom parketa sa zabaví aj ďalšia známa tvár, ktorá sa v súčasnosti teší na bábätko. „Dobročinný Ples v opere vnímam od jeho začiatkov. Niekoľkokrát som mala možnosť naživo sprostredkovať atmosféru divákom v Televíznych novinách. Práca v noblesných priestoroch SND a rozhovory s hosťami v róbach je úplne iná ako bežne zažívam počas pracovného dňa. Dnes je pre mňa cťou, že sa môžem zúčastniť dobročinného Plesu v opere ako hosť.  Hlavnou témou bude opäť vzdelávanie, otváranie tried deťom so zdravotným znevýhodnením. To je pre mňa najdôležitejšia správa večera. Vedomie, že na konci je pomoc pre konkrétne škôlky a základné školy, aby mohli byť otvorené všetkým,“ zhodnotila Andrea Šprochová.

Zdieľaj článok:

Comments are closed.