Najobľúbenejšia udalosť česko-slovenskej plesovej sezóny pozná dátum. Hlavnou hviezdou bude Richard Müller!

3. septembra 2019
4062
 

Česko-Slovenský ples sa aj za pomerne krátku dobu veľmi rýchlo zaradil medzi najprestížnejšie udalosti plesovej sezóny v Česku a na Slovensku. V poradí už jeho siedmy ročník sa bude konať 8. februára 2020 v pražskom Obecnom dome. Bohatým programom plným zvučných mien bude tento rok sprevádzať moderátorská dvojica v zložení Roman Juraško a Michala Hergetová.

Prestížny Česko-Slovenský ples už siedmy rok upevňuje nadštandardné vzťahy oboch spomenutých krajín a cestuje sem každoročne približne tisícka hostí. Medzi zúčastnenými nechýbajú najvýznamnejšie osobnosti z rôznych oblastí verejného života oboch štátov. Kvôli Česko-Slovenskému plesu do Prahy dokonca cestujú úspešní a známi Slováci a Česi žijúci už roky za hranicami svojich rodných krajín. 

Za šesť rokov svojej neprehliadnuteľnej existencie si Česko-Slovenský ples postupne vybudoval status podujatia a miesta, kde sa obe krajiny symbolicky stretávajú a ich spoločná história na jedinú noc ožíva v podobe oslavy a utužovania vzájomných vzťahov. Potvrdením výnimočného postavenia tejto spoločenskej udalosti je i každoročná záštita prezidentov oboch krajín. Vstupenky si môžete zakúpiť na oficiálnej webstránke Česko-Slovenského plesu.

Legendy a hviezdy mladej generácie na jednom pódiu

Česko-Slovenský ples sa môže každoročne popýšiť prvotriednym programom, ktorý sa  bohatosťou svojej skladby a žánrovou pestrosťou postará o zábavu všetkých hostí. Nadchádzajúci ročník plesu dnes odhaľuje hlavné hviezdy večera legendu česko-slovenskej hudobnej scény speváka Richarda Müllera a zástupkyňu najväčších českých hviezd, legendárnu speváčku Eva Pilarovú, ktorá tento rok oslavuje okrúhle jubileum, úctyhodných 80 rokov.

Hviezdnu zostavu umelcov doplnia speváčky Leona Machálková a Emma Drobná a tiež spevák Martin Chodúr, ktorý sa teší veľkej obľube ako u českého, tak i u slovenského publika. Rovnako exkluzívny ako mená sólistov večera bude taktiež ich hudobný sprievod na pódiu Smetanovej siene; o ten sa už tradične postará Rozhlasový Big Band Českého rozhlasu so sláčikovou sekciou Symfonického orchestru Českého rozhlasu. 

Foto: Martin Zeman, Martin Řezáč

Zdieľaj článok:

Comments are closed.