Nemáte čas postávať v kuchyni? Vyskúšajte jedlá od EXPRES MENU!

8. apríla 2019
1246
 

Nechce sa vám rozmýšľať nad tým, čo si uvaríte? Žiaden problém. Na slovenský trh vstupuje obľúbená česká značka EXPRES MENU, ktorá svojim zákazníkom už od roku 1999 ponúka množstvo chutných pokrmov. Hotové jedlá vyrábané z tých najkvalitnejších surovín sú na rozdiel od iných podobných výrobkov bezlepkové a vhodné aj pre vegetariánov a vegánov.

Pochúťky od EXPRES MENU si vďaka svojej kvalite a jednoduchej príprave v Česku získali tisícky spokojných zákazníkov, ktorí na ne nedajú dopustiť. Hotové jedlá vydržia čerstvé až tri roky, nevyužívajú sa pri tom žiadne konzervanty ani chemické látky, umelé farbivá či éčka. Ide totiž o patentovanú výrobu CTP (kontinuálny tepelný proces), ktorý sa podobá klasickej technológii zavárania.

Vo štvrtok 4. apríla si tieto pokrmy na vlastnej koži vyskúšalo niekoľko slovenských novinárov, ktorí prijali pozvanie na oficiálne predstavenie značky pre slovenský trh. Suroviny pre prípravu jedál sú výhradne od českých dodávateľov a ich prípravu majú na starosti profesionálni kuchári. Ihneď po uvarení sa jedlá ručne porcujú a vkladajú do špeciálneho bariérového sáčku, ktorý sa hermeticky uzavrie. V poslednom kroku prebieha sterilizácia, kedy sa uzatvorené sáčky zahrejú a následne schladia. Materiál, ktorý sa používa na výrobu obalov je dokonca plne recyklovateľný.

Pozvanie prijala aj slovenská blogerka Veronika Svobodová, ktorá ako vášnivá cestovateľka ocenila benefity, ktoré jedlá EXPRES MENU ponúkajú. Nemusíte ich skladovať v chladničke či mrazničke a úokojne tak s nimi môžete cestovať. Postačí, ak ich uskladníte na suchom mieste, mimo slnečného žiarenia v teplote od 1 do 30°C. Ďalšou výhodou je rozmer a hmotnosť obalov, ktoré v kufri alebo batohu zaberú minimum miesta.

Začiatkom roku firma EXPRES MENU otvorila novú továreň na výrobu svojich produktov v Poříčí v Trutnove. Vďaka novým priestorom sa rozšírila kapacitu výroby a zlepšili všetky výrobné procesy. „Vhodnú budovu pre rozšírenie našej firmy sme hľadali niekoľko rokov, takže sme veľmi radi, že sa nám podarilo naštartovať výrobu práve v tomto objekte, kde môžeme odoberať paru a elektriku priamo z elektrárne. Vzhľadom na požiadavky pri výrobe našich jedál je pre nás nezávislá dodávka energií veľmi dôležitá,“ prezradil Petr Sogel, zakladateľ firmy EXPRES MENU.

Jedlá pre každého

Pochutnať si na sviečkovej na smotane, gulášovej polievke či ryžovej kaši s hrozienkami od EXPRES MENU si bez obáv môžu aj ľudia s alergiou na lepok, pretože na zahusťovanie omáčok sa používa zmes ryžovej a kukuričnej múky. Množstvo ľudí sa ráno ponáhľa do práce či do školy a na raňajky im čas neostáva. Prípravu pohánkovej kaše s marhuľami či ryžovej kaše s hrozienkami je pritom veľmi jednoduchá a postačí, ak si ráno o pár minút privstanete.

„Podľa vedeckých výskumov sú tí, ktorí pravidelne raňajkujú, duševne výkonnejší, majú nižšiu telesnú hmotnosť a majú zdravšie telo než tí, ktorí neraňajkujú. Prvé jedlo dňa je rovnako prvá príležitosť, ako telu po nočnom odpočinku dodať látky, ktoré v noci spotrebovalo. Sú to predovšetkým sacharidy, ktoré v noci pokrývajú naše energetické potreby,” dodal výživový poradca Dipl. Ing. Ivan Mach, CSc.

Zdieľaj článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *