S príchodom letného počasia sa väčšine z nás nechce postávať dlhé hodiny v kuchyni. Ak nechcete míňať desiatky eur za jedná z reštaurácie, môžete si svoj jedálniček doplniť o chutnú cícerovo-vaječnú nátierku, ktorú môžu konzumovať aj tí najmenší.
Počas jari sa takmer v každej domácnosti nachádza veľké množstvo vajec a každá rodina rieši, čo s nimi. Foodblogerka Barbora Charvátová pozná zaujímavý recept, vďaka ktorému môžete vajíčka zužitkovať.
Cícerovo-vaječná nátierka (vhodná aj pre deti od 1 roku)
- 3 vajcia natvrdo
- 150 g predvareného cíceru (množstvo zodpovedá zhruba ½ plechovky)
- 1 ks jarnej cibuľky
- 3 lyžice kyslej smotany
- hrsť nasekanej pažítky alebo žeruchy
- soľ a korenie podľa chuti
Cibuľku a vajcia nakrájejte na dobné kocky, pridajte rozmixovaný cícer a tri lyžice kyslej smotany. Poriadne premiešajte, ochuťte soľou, korením a jarnými bylinkami (v období okolo Veľkej noci sa výborne hodí pažítka alebo žerucha, ktoré práve začínajú zelenať). Recept sa hodí aj pre tých najmenších. Prispôsobte množstvo cibuľky a korenia vášmu dieťatu. Viac receptov nájdete na na www.zrodene.eu.