Ako prežiť jarné prázdniny, keď nám zatvoria škôlku?

26. februára 2019
4318
 

Jarné prázdniny nás rozdeľujú na dve skupiny – na deti, ktoré ich milujú a na rodičov, ktorí sa ich desia. Avšak, zachovajte chladnú hlavu. Dni voľna netreba vnímať ako problém, skôr by sme sa na ne mali pozerať ako na príležitosť stráviť s našimi ratolesťami čas naviac.

Práca nepočká? Ruku na srdce – nejaký ten deň voľna nám v práci určite dajú, a my by sme ho mali naplno využiť. Zorganizujte si jarné prázdniny po svojom a využite tento čas na aktivity, ktoré vaše deti určite ocenia. Prázdniny by si nemali užívať len vaše deti, ale aj vy!

  1. Originálne nákupy

Určite by ste dni, kedy ste s deťmi doma, nemali vnímať ako prácu navyše. Neponáhľajte sa ráno rýchlo nakúpiť, kým váš nezbedník ešte spí. Naopak, počkajte, kým sa zobudí a pripravte si spoločné dobrodružstvo! Auto vymeňte sa príjemnú prechádzku a tradičný nákup v supermarkete premeňte na pátraciu misiu po stratených potravinách. Smejte sa, zabávajte sa a uvidíte, že vaše dieťa nebude jediné, ktoré si túto aktivitu perfektne užije.

  1. Spoločné prechádzky

Pokiaľ je počasie čo i len trošku priaznivé, určite si spolu zájdite na prechádzku, hoci len krátku. Prejdite sa naprieč mestom, zájdite nakŕmiť holuby, či pozorovať chrobáčiky do parku. Aj takýmto spôsobom dáte vášmu drobcovi pocit malého výskumníka, ktorý malými krôčikmi objavuje tajomstvá veľkého, fascinujúceho sveta.

Zdroj: KiK Slovensko

  1. Dovoľte im skamarátiť sa s mlákami

Počas jarných prázdnin si určite môžete dovoliť malý ústupok z bežných pravidiel. Pre deti je totiž každá mláka na ceste doslova magnet a neviete si ani len predstaviť, akú radosť im urobíte, pokiaľ im dovolíte sa na chvíľku v nej vyšantiť.

  1. Všetko spolu

Snažte sa vaše deti zapojiť do každej jednej aktivity, ktorej sa počas dňa venujete. Verte, že spoločné varenie, či pečenie koláčikov bude pre nich určite zaujímavejšie ako rozprávky, ktoré už niekoľkokrát videli. Nezabúdajte, že čas a záujem, ktoré deťom venujete je najviac, čo im môžete dať.

  1. Dajte priestor hrám

Každé dieťa má rado hry. Avšak, zabudnite na tie počítačové, či stiahnuté v telefóne. Namiesto toho dajte priestor fantázii a hrajte sa napríklad hry z vášho detstva. Ľahšia forma hry Meno, mesto, zviera, vec, či Hádaj na čo myslím ich nielen zabaví, ale im navyše aj rozšíri obzor a naučí niečo nové. Deti totiž radi objavujú nepoznané, avšak my musíme byť tí, ktorí im dajú priestor a príležitosť takýmto spôsobom tráviť čas. Mnoho zábavných hier nájdete v ponuke KiK. Obrovskou výhodou je skvelá cena, vďaka ktorej si ich môže dopriať skutočne každý.

Zdroj: KiK Slovensko

Zdieľaj článok:

Comments are closed.