Cirque du Soleil opäť na Slovensku: Bratislava sa premenila v mystickú Pandoru

1. marca 2019
4864
 

Zoskupenie Cirque du Soleil sa po celom svete právom teší obrovskému úspechu. Slnečný cirkus sa už po piatykrát opäť vrátil aj na Slovensko a opäť ide o strhujúcu šou. Predstavenia v Bratislave si môžete vychutnať až do nedele 3. marca 2019.

Máloktoré artistické zoskupenie sa vo svete teší takej popularite, ako Cirque du Soleil. Pravdupovediac, žiadne iné, ktoré by im mohlo konkurovať zrejme ani nepoznáte. Po strhujúcej šou Alegria, Quidam, Saltimbanco či Varekai sa Bratislava dočkala mimoriadne úspešného predstavenia Toruk – The First Flight, ktorý je inšpirovaný filmom Avatar od Jamesa Camerona.

Toto predstavenie plné farieb, strhujúcej hudby a množstva artistov zbiera po celom svete už od svojej premiéry v roku 2015 v kanadskom Montreale zbiera mimoriadne pozitívne hodnotenia od fanúšikov ale aj kritikov. Toruk – The First Flight možno neponúka toľko artistickej akrobacie, ako niektoré iné šou od Cirque du Soleil, to však v tomto prípade skvelo vynahrádza priam rozprávkový príbeh, obrovská scéna, a viac než stovka kostýmov.

Zhruba dvojhodinový program si svoju slovenskú premiéru odbil vo štvrtok 28. februára. Celkovo v Bratislave odohrajú sedem predstavení. Očarujúcou je už samotná scéna, ktorá má rozmer 25 x 50 metrov a zaberá celú hraciu plochu. To si určite ihneď všimli návštevníci predošlých bratislavských šou Cirqwue du Soleil, ktorí mali možnosť sedieť aj priamo pri pódiu, na hokejovej ploche. Tentokrát boli pre divákov k dispozícii len tribúny.

Množstvo svetelných efektov pretvára celý interier Zimného Štadiónu Ondreja Nepelu vo filmovú Pandoru. Nechýba tu bájny strom v ktorom žije navíjsky ľud, ale ani nádherne svetielkujúci strom duší, ktorý v závere šou rozžiari celú arénu. Prítomní diváci sa dokonca sami môžu stať súčasťou šou, ak si do svojho telefónu stiahnu bezplatnú aplikáciu Toruk – The First Flight, ktorá je určená pre zariadenia s operačným systémom Apple a Android. 

Ak stále nemáte lístky, posledné voľné miesta si môžete zakúpiť cez Ticketportal.

Zdroj: Vivien

Zdieľaj článok:

Comments are closed.