Revolúcia v divadle! Za týmto baletom sa idú chlapi potrhať

15. októbra 2018
4952
 

Predstavte si, že sa ocitnete na koncerte kapely Beatles. Nie je to obyčajný koncert, ale sprevádzaný celým orchestrom, pričom skladby sú v barokovej úprave svetoznámeho dirigenta, skladateľa, aranžéra a klaviristu. Kvôli tomuto zážitku nemusíte cestovať do londýnskej ani newyorskej sály – Balet SND predstavuje čerstvé dielo Beatles go Baroque. 

Balet inšpirovaný beatlesákmi

Beatles go Baroque znie ako exotické predstavenie, ale v skutočnosti ide o pôvodný slovenský projekt. Impulzom k dielu bol zaujímavý počin Petra Breinera, slovenského dirigenta a skladateľa žijúceho v New Yorku, ktorého rovnomenný album dosiahol predaj štvrť milióna nosičov! Ku kultovým rokenrolovým hitom si domyslite päticu osvedčených choreografov, dávku tanca, napätia a voila! Máme tu balet, kde pôjdu manželia, otcovia i frajeri.

„Najhranejší Slovák“

Ak vás tému baletu predsalen nenadchne, stále je možnosť zavrieť oči a započúvať sa do orchestra pod taktovkou velikána.  Počas posledných desiatich rokov Peter Breiner spolupracoval s poprednými svetovými divadlami a štúdiami ako dirigent, skladateľ, aranžér a klavirista. K najúspešnejším nahrávkam patria práve jeho barokové skladby od Beatles, ktoré sa umiestňujú na popredných miestach v rebríčkoch predajnosti a vysielanosti na celom svete. Predstavenie si budete môcť už v novembri vychutnať v historickej budove SND, a to celých 70 minút.

Zdieľaj článok:

Comments are closed.