Cirque du Soleil sa vracia na Slovensko!

25. septembra 2018
4651
 

Svetoznáme zoskupenie Cirque du Soleil po obrovskom úspechu u slovenského publika opäť prichádza do Bratislavy. Tentokrát sa môžeme tešiť na predstavenie TORUK – The First Flight, ktoré je inšpirované filmom Avatar od Jamesa Camerona.

Slovenskí diváci sa spolu s artistami unikátneho Cirque du Soleil o pár mesiacov ocitnú na planéte Pandora a prežijú príbeh Na’vijčanov odohrávajúci sa tisícky rokov pred udalosťami zachytenými vo filme Avatar. Cirque du Soleil na Zimnom Štadióne Ondreja Nepelu odohrá sedem predstavení od 28. februára 2019 do 03. marca 2019.

Cirque du Soleil aplikuje svoj jedinečný štýl na imaginárny svet Jamesa Camerona prostredníctvom strhujúceho spojenia prenikavých vizuálov, bábkarstva a pódiového umenia sprevádzaného filmovou hudbou a spája tak dve príbuzné umelecké vízie, ktoré podnecujú predstavivosť.

Záchrana Pandory

Pod hrozbou prírodnej katastrofy, ktorá by zničila Strom duší, sa dvaja Omatikaya chlapci Ralu a Entu, na prahu dospelosti rozhodnú vziať udalosti do vlastných rúk. Spoločne s ich novou priateľkou Tsyal sa vydajú na výpravu do vznášajúcich sa hôr nájsť vznešeného červeno- oranžového predátora, ktorý vládne pandorským oblohám – Toruka. Proroctvo záchrany sa naplní, keď z klanov povstane čistá duša, ktorá po prvýkrát osedlá Toruka a zachráni tak Na’vi pred strašným osudom.

Strhujúca šou Toruk – The First Flight je od roku 1984 už 37. produkciou Cirque du Soleil. Ide o takmer 4 000 zamestnancov, vrátane 1 400 vystupujúcich umelcov z celého sveta. Slovensko navštevujú pravidelne od roku 2011, kedy sa u nás premiérovo ukázali so šou Saltimbanco. Tá sa hrá po celom svete už od roku 1992.

Foto/Video: Vivien 

Zdieľaj článok:

Comments are closed.