Hviezdami Česko-Slovenského plesu v Prahe bude Hana Zagorová, Mária Čirová či Adam Ďurica

17. januára 2019
4440
 

Plesová sezóna sa začína už o niekoľko dní. Obľúbený Česko-Slovenský ples v Prahe sa tento rok uskutoční v historických priestoroch Obecného domu v sobotu 16. februára. Organizátori v týchto dňoch prezrádzajú posledné prekvapenia programu,  ktoré sú dokonalou čerešničkou na torte. 

Blížiaci sa 6. ročník Česko-Slovenského plesu jeho organizátori označujú ako najromantickejší ples v našej plesovej histórii. Pre návštevníkov si totiž pripravili naozaj exkluzívne prekvapenie. Česko-Slovenský ples tento rok otvorí Balet Národného divadla Brno tanečným číslom z baletného predstavenia Rómeo a Júlia od Sergeja Prokofjeva, ktoré malo svoju svetovú premiéru práve v Brne pred 80-timi rokmi.

“Veľmi si vážime, že sa nám dostalo tejto pocty. Plesové vystúpenie členov Baletu ND Brno bude o to vzácnejšie, že aktuálne sa v Brne pripravuje v réžii Martina Glasera a choreografii Mária Radačovského dlhoočakávané obnovené uvedenie tohto predstavenia pri príležitosti 80. výročia jeho svetovej brnenskej premiéry. Premiéra baletného opusu Rómeo a Júlie je naplánovaná na 8. marca 2019 a návštevníci nášho plesu tak dostanú špeciálny darček budú mať možnosť ako prví vidieť v exkluzívnej predpremiére ukážku tohto baletného vystúpenia” upresňuje riaditeľ plesu Radovan Čaplovič a dodáva, že okrem Baletu Národného divadla Brno otvorí Česko-Slovenský ples svojou áriou operná speváčka Jana Šrejma Kačírková, sopranistka, sólistka a stála členka súboru Opery Národného divadla Brno.  

Špeciálne vystúpenie hudobnej legendy

Hlavným lákadlom tohtoročného programu bude stálica česko-slovenskej hudobnej scény Hana Zagorová. Spoločne s Hanou Zagorovou vystúpi ako jej špeciálny hosť ďalšia legenda, spevák Petr Rezek. Dvojicu bude na pódiu sprevádzať obľúbený Boom!Band Jiřího Dvořáka. Hostia sa môžu tešiť tiež na koncert slovenskej skupiny No Name, vystúpenia speváčky Márie Čírovej a speváka Adama Ďuricu a taktiež na speváka Laďu Kerndla a na jeho dcéru, speváčku Terezu Kerndlovú.

Na hlavnom pódiu bude umelcov sprevádzať obľúbený Rozhlasový Big Band Gustava Broma pod taktovkou Vladimíra Valoviča doplnený o 14 člennú sláčikovú sekciu Symfonického orchestru Českého rozhlasuČesko-Slovenský ples už tradične svojím programom a dramaturgiou vzdá hold a symbolicky pripomenie významné okamihy histórie oboch našich krajín. Hostia nadchádzajúceho 6. ročníka Česko-Slovenského plesu sa stanú súčasťou slávnostnej pripomienky 30. výročia Nežnej revolúcie

Vzhľadom na z roka na rok rastúci celospoločenský význam Česko-Slovenského plesu oficiálnu záštitu nad podujatím opätovne prevzali prezident Slovenskej republiky J.E. pán Andrej Kiska a prezident Českej republiky J.E. pán Miloš Zeman.

Zdieľaj článok:

Comments are closed.