Plese v opere 2019: Príde Evelyn, Linda Nývltová aj herečka Antónia Lišková

11. januára 2019
5831
 

Už druhú januárovú sobotu sa pod strechou historickej budovy SND po roku opäť stretne 300 párov významných osobností z oblasti medicíny, kultúry, vedy, športu, politiky a tretieho sektora, ktorí svojou účasťou na dobročinnom Plese v opere podporia jeho charitatívny účel.

Na Plese v opere každý rok prichádzajú nové významné osobnosti, ktoré sa charitatívneho podujatia zúčastňujú po prvýkrát.  Tento rok svoju premiéru zažije herečka Antónia Lišková či známa komička a herečka Eva „Evelyn“ Kramerová. Na ples sa chystá aj úspešný slovenský režisér a herec Peter Bebjak a módna návrhárka Lenka Sršňová. Na sobotu večer sa rovnako teší aj jedna z najúspešnejších slovenských modeliek a víťazka Elite Model Look Slovakia 1998 Linda Nývltová, investigatívna redaktorka TV Markíza Kristína Kövešová, či hudobník a člen kapely Hex Martin Žúži.

„Všetky deti majú právo na vzdelanie a na to, aby žili rovnakým životom a hlavne tie, ktoré ten život nemajú uľahčený. Sú to deti citlivé, geniálne a štedré na emócie. Ja ich poznám veľa a stačí s nimi byť len chvíľu na to, aby človek pochopil, že sa môžeme toho naučiť viac my od nich, ako oni od nás,“ prezradila Antónia Lišková, ktorá u nás v minulom roku  zažiarila ako lekárka Kristína v romantickom seriáli Milenky.

„Teším sa, že budem môcť  prispieť na dobrú vec. Výťažok z nadchádzajúceho ročníka tohto podujatia poputuje na podporu inkluzívneho vzdelávania na slovenských školách. Pomôžeme tak zabezpečiť vhodné podmienky, aby zdravotne znevýhodnené deti mohli chodiť do školy spoločne so svojimi kamarátmi a mali prístup k plnohodnotnému vzdelaniu,“ dodala známa komička Eva „Evelyn“ Kramerová.

„Ja si myslím, že vzdelanie je to najcennejšie, čo do života deti môžu dostať, aby boli samostatné a úspešné neskôr v živote. Malo by byť prístupné všetkým deťom bez výnimky,“ prezradila Linda Nývltová, ktorá si na svoj prvý Ples v opere oblečie šaty od slovenského návrhára Michaela Kovacika.

View this post on Instagram

#denim & white t ???

A post shared by Linda Nyvltova (@lindanyvltova) on

„Ako investigatívna reportérka vidím veľa zla, veľa smutných príbehov, ktoré nemajú vždy šťastný koniec. Najviac ma bolí, ak trpia tí, ktorí sa samy nedokážu brániť – deti, ale aj zvieratká. Pomáhať slabším je podľa mňa morálna povinnosť a ľudskosť je v dnešnej dobe nesmierne dôležitá. Ak tí,  ktorí majú, dajú peniaze, a tí čo nemajú, podporia slovom či objatím, bude svet aspoň o trochu krajší.  Preto som vďačná za každé podujatie, za všetkých ľudí, ktorí majú charitatívny význam a reálne niekomu pomôžu. Len by  som mala  malú prosbu, pomáhajme nie len raz do mesiaca, ale skúsme dobré skutky zaradiť do nášho každodenného života…,“ hovorí Kristína Kövešová.

19. ročník Plesu v opere aj tento rok poukazuje inkluzívne vzdelávanie detí so zdravotným znevýhodnením. Vďaka finančnému výťažku z posledného ročníka mohli mimovládne neziskové organizácie Koalícia pre deti Slovensko a Nadácia pre deti Slovenska vytvoriť dva programy – Kto chýba? a Škola inkluzionistov na podporu a zlepšenie podmienok inkluzívneho vzdelávania v slovenských školách.

Foto: Instagram.com/Evelyn, Instagram.com/AntoniaLiskova, Instagram.com/LindaNyvltova

Zdieľaj článok:

Comments are closed.