Siedmy ročník Česko-Slovenského plesu láka na kultové Labutie jazero

16. decembra 2019
3334
 

Česko-Slovenský ples si za posledné roky vybudoval veľkú obľubu u Slovákov a Čechov a stal sa prestížnou súčasťou plesovej sezóny. Organizátori postupne odkrývajú novinky v programe 7. ročníka, ktorý bude tradične v pražskom Obecnom dome už 8. februára 2020.

Česko-Slovenský ples každoročne prináša koncept exkluzívnych úvodných tancov, ktoré zveruje do rúk najväčších baletných majstrov. Blížiaci ročník nebude výnimkou a hostia si vychutnajú alfu a omegu klasického baletného repertoáru kultové majstrovské dielo z pera Piotra Iľjiča Čajkovského, Mariusa Petipu a Leva Ivanova Labutie jazero a to hneď v dvoch naozaj exkluzívnych prevedeniach. Prvé z nich a zároveň úvodný tanec bude v réžii Baletu Divadla J. K. Tyla v Plzni. 

O druhé baletné vystúpenie sa postará baletná dvojica Olga Chelpanova a Konstantin Korotkov prví sólisti Baletu Slovenského národného divadla, ktorí odtancujú ikonický duet Biele Adagio vrchol druhého dejstva Labutieho jazera, pôvodne písané ako milostný duet z Čajkovského opery Undina.  Vystúpenie bude súčasťou špeciálneho programového bloku venovanému pocte Slovenskému národnému divadlu významná slovenská kultúrna ustanovizeň budúci rok oslávi 100. výročie založenia. Taktiež úvodná operná ária plesu odznie v podaní sólistu SND a uznávaného slovenského tenora Miroslava Dvorského, ktorý pravidelne hosťuje na najzvučnejších operných javiskách sveta, v kráľovskej opere Covent Garden v Londýne či špičkovej milánskej La Scale.

To najlepšie z českej a slovenskej popovej scény

Česko-Slovenský ples prináša každoročne i bohatý program plný koncertov hviezd popovej scény v sprievode bigbandu a tiež vystúpenia najväčších hudobných legiend oboch krajín. Tentokrát sa môžu hostia zabaviť počas koncertov Richarda Müllera, Evy Pilarovej, Leony Machálkovej, Emmy Drobnej či Martina Chodúra. O ich hudobný sprievod sa už tradične postará Rozhlasový Big Band Gustava Broma so sláčikovou sekciou Symfonického orchestru Českého rozhlasu. Milovníci folklóru si prídu na svoje pri vystúpení obľúbeného súboru Limbora, ktorý už neodmysliteľne patrí do programu Česko-Slovenského plesu. Fanúšikovia swingu sa zase môžu tešiť na vystúpenie Jany Dekánkovej a FATS JAZZ BAND.

Bohatým a pestrým programom bude hostí večera sprevádzať šarmantná česko-slovenská moderátorská dvojica v zložení Michala Hergetová a Roman Juraško. Vzhľadom na vysokú kultúrnu a spoločenskú úroveň i význam Česko-Slovenského plesu oficiálnu záštitu nad podujatím rovnako ako po minulé roky opätovne prevzal prezident Českej republiky J.E. pán Miloš Zeman a prvýkrát v histórii plesu i nová prezidentka Slovenskej republiky J.E. pani Zuzana Čaputová. 

Foto: Martin Řezáč

Zdieľaj článok:

Comments are closed.